En utmaning!

Fick en utmaning av Mia och här är mina svar:

Vem inspirerade dej/uppmande dej att börja blogga?
Ingen enskild person. Byggde en egen webbsida någon gång runt 2003, och önskade mig ett sätt att göra det utan att själv behöva peta i html. Så blev bloggandet pop runt 2005 och jag tänkte att det kan vara ett sätt att ha en webbsida med bilder så att jag kan få mer illustrationsjobb. Så 2006-2008 bloggade jag först på blogspot, men gillade inte verktyget, bytte till wordpress och bloggade på engelska. Men då lade jag inte ut bilder alls, utan bara skrev (väldigt bra för min engelska!). Det ebbade ut 2008. Så startade om på svenska 2009 (och snart är Kolofont 4 år).
Fast inser nu att det inte är helt sant. Någon gång 1997 eller 1998 uppmanade en kompis mig att kolla in en nätdagbokssida, och jag hade en profil där, men skrev bara 2-3 inlägg. Sen fick jag prestationsångest för alla andra på sidan skrev så öppet och provocerande eller poetiskt så jag kände att jag inte kunde leva upp till det eller att jag var för tråkig.
Hur väljer man ämnen att blogga om?
Jag drivs att blogga av: lust och entusiasm, ett behov att skriva om mina olika jobb som jag försöker få ihop till en yrkesidentitet, ibland men sällan irritation eller vrede.
Vad vet de flesta inte om dej?
Jag är rätt öppen med det mesta bara man frågar. Tror att det som de flesta inte vet är de tråkigaste och mest allmänna bitarna av livet. Men idag har jag börjat på en ny hemlig hobby! Vi ska se om jag skriver om den…
Vilka tre ord beskriver din stil allra bäst?
Bekväm, slafsig med små detaljer av egensinnig. Eftersom Mia skrev om skrivstil ska jag också försöka fånga den i tre ord: pratig, oironisk, ojämn.
Vad tycker du om att göra när du inte bloggar?
Tusen och en andra saker… lyssna på musik, se film, läsa, spela, promenera, dansa, sjunga, krama man och barn, äta, prata med spännande människor, skriva böcker förstås…
Så ska man skicka vidare, kanske Janina, Ninna eller Malin vill svara?

8 thoughts on “En utmaning!

 1. Tack Jenny! :D
  Har just tillbringat en stor del av kvällen med ett sånt där ”om mig och bloggen”-inlägg.
  Blev glad och smickrad att även du föreslog mig!
  Jag glömde däremot skriva till en sak som jag gör när jag inte bloggar – och jag skriver också då! Fast inte lika mycket som jag gjort tidigare.
  Skulle kunnat tillägga att jag kan vara väldigt disträ…
  Redigera???? Äh… spelar roll…

  • Tack! Det behövdes lite förnyelse tyckte jag! Gillar den här stilmallen för man kan göra ändringar i färger och bakgrundsbild enkelt, och samtidigt behöver man inte möblera om den allmänna layouten…

   • Ja wordpress är ju bra på det viset. Har man hittat en mall man gillar och trivs med så är det lätt att göra en och annan förändring i utseendet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s