Tröttheter

Jag var sjukt trött igår (väckt av åskan 4.45 och svårt att somna om). I dag var ungarna trötta och hängiga. Den äldre t.o.m. bad om att få stanna hemma. Det är då det inte blir så kul att tvinga honom till skolan. Men han har varit utomordentligt pigg på morgonarna hittills, så kanske det är höstens kyla och mörker som gripit tag i honom (+ att han varit så upp i varven på kvällarna den senaste veckan och ritat serier och pysslat med hama-pärlor så att han haft svårt att somna).

Själv funderar jag på hur mycket finsk-svensk språkstridshistoria från förra sekelskiftet jag måste skriva om i avhandlingen. Eftersom materialet är från två svenskspråkiga organisationer här i Finland så måste jag ta deras ideologiska och språkpolitiska historia i beaktande. Samtidigt har jag ingen större lust att gå in på detaljer. Det här är bland de svåraste sakerna med att skriva akademiskt. I vissa fall finns det sådana enorma mängder information att det är en plåga att sålla och sammanfatta och hitta det relevanta. Så min uppgift i dag: skriva kortfattat, avsluta och gå vidare. Har suttit fast på ett ställe i ett par dagar och det är frustrerande. Man upptäcker bara mer och mer kunskap som man inte har tillräckligt av och vid något skede måste man dra ett streck och skriva en punkt. För nu är jag väldigt trött på att harva igenom politisk historia. Väldigt trött. Vill fram till mitt samtidsmaterial.

3 thoughts on “Tröttheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s