Det ekar här…

Så tomt på bloggen. Men det funkade riktigt bra att ta lite paus, den kommer att fortsätta, bara jag rapporterat lite.

Har kommit in i skrivandet, så där att minnet funkar och man vet vad man sysslar med. Kan inte säga att det där kapitlet jag skulle skriva är helt klart (snart nog), för jag har hoppat av och an mellan det och ett annat. Och har förstås ändrat om i strukturen igen, för det fanns en bit som jag inte visst vad jag skulle göra med, men nu vet jag. Men så går det när man verkligen skriver, man inser att ens planerade struktur inte funkar och man ändrar om. Inte någon stor ändring, men ändå: nu är det ännu tydligare. Och så ska det ju vara.

Men märker också att jag inte kan bestämma att jag skriver ett kapitel klart så där bara, för behöver ibland hoppa hit och dit mellan olika kapitel, för att de ska hänga ihop. Och ibland när jag fastnar på ett ställe kan jag inte bara sitta där och våndas, utan då går jag dit lusten tar mig istället och skriver där. Och då har man i varje fall skrivit NÅGOT.

Problemet med denna metod är att det är omöjligt för mig att i det här skedet skicka delar eller enskilda kapitel åt handledaren. Jag vill inte ha feedback på små bitar nu, utan jag vill ha ett helt färdigt manus och sedan behandla vidare det som en helhet. Att få veta att någon liten detalj någonstans inte funkar eller ska bort eller ska kompletteras är ointressant för mig just nu. Men det innebär förstås också att jag känner att jag måste få hela texten inlämningsfärdig på en gång, och det tar längre tid, och känner mig otålig (pga tidsbristen). Men samtidigt: är extremt motiverad för tillfället. Så det är bara att bita ihop och kämpa vidare.

Så det får eka tomt här ännu ett tag till. Tudeluu!

2 thoughts on “Det ekar här…

  1. När jag läser det du skriver, överfaller mig den där längtan efter att vara i just det stadiet av skrivande. Men snart så! Ett par veckor kvar bara tills det överblickbara har fallit på plats och jag kan sätta mig i ro, och kämpa med och älska det där underbara skrivandet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s