Lista

En lista cirkulerar på alla bloggar jag läser (började här, sedan såg jag den här och här), och tänker haka på så får man ju lite struktur på vardagen här:

Glädje: Att ungarna är på gott humör, att mannen lagat mat och plättar, att förkylningen lättar lite varje dag, att det händer spännande saker hela tiden.
Förväntan: Det har jag massor av för flera saker. Men just nu är min största förväntan kanske att kunna jobba imorgon så att jag kan befria mig från avhandlingsångesten som jag alltid får när jag inte kan skriva.
Outfit: Gråa mjukisbyxor, randig T-shirt i ljusgrönt och vitt, lila munktröja.
Jobb: Lite. Ska skriva klart recensionen av Figaros bröllop i dag. Har faktiskt också läst forskningsbok på McDonalds medan dottern var på ett kalas.
Hopp: Jag hoppas verkligen att jag ska lyckas skriva färdigt min avhandling inom 12 veckor nu. Hoppas också att förkylningen tar slut snart. Trött på snoret nu.
Träning: Har varit så slut av förkylningen, men nu längtar jag tillbaka till långpromenader och simning. Vi får se när jag vågar mig ut. Är mycket trött fortfarande.
Humör: Helt ok. Blev gladare av att barnen varit glada. Men när jag är trött blir jag lätt lite nedstämd också. Och känner mig stressad av att inte ha kunnat jobba.
Borde: Det är så mycket så det orkar jag inte ens tänka på nu.
Dåliga samvete: Att jag missade Ålandsföredraget, att jag inte kunnat skriva på avhandlingen, att vissa andra åtaganden också blivit on hold.
Framsteg: Skrev första utkastet till recensionen i dag morse på 15 minuter. 3300 tecken bara rann ur mig, i en färdig struktur. Nu fattas bara faktakoll och finslipning.
Vilja: Vill gå och äta plättarna nu. Vill att jag ska få behålla hälsan en tid framöver. Vill blir färdig med mina forskarstudier.
Miss: Kommer inte på något. Och det oroar mig konstant att jag missat något.
Ord: Agnes sa i dag: ”När jag hör något sött ord eller något jobbigt ord så tar jag in det i min hjärna och håller det där en stund. Men sen är det borta!”.
Låt: Det kom en akustisk version av Bruce Springsteens Hungry heart med en kvinnlig sångare på radion i dag. Den var lite överraskande.
Saknad: Saknar all mina gamla vänner hela tiden. Träffar dem allt för sällan :(
Beslut: Att jag ska till jobbet imorgon och att det första jag ska göra är att läsa ett stycke i en referensbok på biblan, så att jag kan skriva klart ett kapitel i Del 2 av avhandlingen. Och sen ska jag slipa klart inledningen och Del 1 och skicka dem till handledaren på fredag.

3 thoughts on “Lista

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s