Blä

Jag får ta och face the facts och gå till läkare i dag. Det kommer bara mer och mer slem ur mig så det är bäst att kolla upp det. Men hoppas det inte blir någon antibiotikakur för det ogillar min mage.

Förresten så påminner det här mig och något alldeles litet jag nämnde i min artikel om att vara forskare och konstnär (som alltså var den där horrorartikeln jag skrev i vårvintras, den är ju nu publicerad och jag har inte dött av det, tvärtom har ingen varit aggressivt kritisk och vissa har till och med sagt att den var intressant). Bland annat funderade jag allmänt på vilka faktorer som påverkar vårt arbete, och tycker inte att man alls tar upp det här med sjukdomar tillräckligt (när man funderar på vad som påverkar en avhandlingsprocess t.ex.). Tänk nu bara hur mycket ett virus kan orsaka. En till två veckors försening i tidtabellen i varje fall. Och har man sedan små barn så är man troligen förkyld oftare. För att inte tala om allvarligare sjukdomstillstånd och hur de kan påverka.

Jag kan nog säga att det att jag fick ulcerös kolit för elva år sedan har påverkat mitt liv väldigt mycket på det psykiska planet: t.ex. tror jag att sjukdomen gör att jag vill göra allt nu genast, för jag är rädd för att inte hinna med allt jag vill i tid. Och nu har jag ju fått barn och jobbat på tre olika karriärer samtidigt i några år. Vet inte om det hade blivit riktigt så intensivt om jag inte påmints om kroppens skörhet.

Vi kan inte alltid kontrollera de olika sätt som omvärlden påverkar oss och blir en del av oss. På något vis lever vi i en tid där det inte är ok att inte ha total kontroll över sin kropp och sina förmågor. Det känns som något lite sjukt i tiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s