Check list

Harvar på i textmassorna. Inte så inspirerad, men deadlinepressen gnager i bakhuvudet så tvingar mig vidare. Men egentligen skulle jag inte orka tänka riktigt. Skulle vara skönt med lite flyt, men nu är det piskan som gäller istället.

Men en smart sak kom jag på att göra i dag. Har en del teorier om organisationer och kulturpolitik som jag måste hålla i huvudet hela tiden när jag går igenom materialet, men det är så mycket att minnas att man blir alldeles vimmelkantig. Skrev då helt enkelt ut en teori ”check list” med stora boldade bokstäver och hängde upp framför mig på väggen. Vet jag inte vad jag ska skriva så kan jag bara snegla upp där på väggen och sedan börja ställa frågor till materialet.

Varför har jag inte kommit på det här förut undrar jag… Man är så bunden till skärmen och dokumentet hela tiden – att det är bara där arbetet sker. Dumt, för lappar och listor och postits och allt möjligt annat visuellt kan man ju använda för att hjälpa minnet. Kan ju ha att göra med att jag bytt arbetsrum så ofta och inte riktigt haft någon långvarig plats med tomma vita väggar att sprida ut mig på förut (nu har jag massor av tomma vita väggar!).

Kanske något att göra för det litterära skrivandet också. Hänga upp olika nyckelord, teman eller bilder eller annat som man inte ska glömma rakt framför sig, precis på det där stället där man vilar ögonen när man sitter fast i texten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s