Alarmerande drömmar

Brukar ofta springa runt i drömmar och leta efter en toa i fall jag är kissnödig när jag sover. Det har hänt otaliga gånger. Sen hittar man bara något riktigt sunkigt, kanske en toa med söndriga dörrar, med en massa folk i, med vatten på golvet eller liknande. En massa hinder. Och vid något skede vaknar man och inser att man på riktigt måste gå på toa.

Förra natten var det en annan kroppslig sak som trängde sig in i drömmen. Har ju bihåleinflammation (är mitt i antibiotikakuren) och emellanåt får jag fortfarande täppt näsa på natten, och då sover man ju med munnen öppen och blir sjukt torr i munnen. Det är rätt vidrigt. I drömmen var det någon som klämde in en massa klibbiga halspastiller i munnen på mig, och de gick inte att lösa upp och svälja och jag kände mig som om jag skulle kvävas. När jag vaknade var det förstås muntorrheten som gjorde att jag hade svårt att svälja.

Lustigt sånt när verkligheten tränger sig på drömfantasierna… Får se vad det blir nästa gång då.

Annars drömde jag förra natten också att sonen var en hejare på att simma (vilket han inte är alls i verkligheten, han doppar knappt huvudet om vi är i simhallen, det är ett litet problem faktiskt att få honom att lära sig simma). Vi var i någon slags tropisk vulkanmiljö med alldeles klart men djupt vatten. Jag stod på en brygga och sonen simmade lyckligt runt under oss och dök och försvann i flera minuter. Som en pärlfiskare. Jag oroade mig inte alls för något, utan var mest lättad över att han simmade så mycket, och nu slipper man tjata hela tiden om att han behöver duscha.

2 thoughts on “Alarmerande drömmar

  1. Det var nån som sa att det är så demensen börjar, att en drömmer att en är kissnödig och hittar en toalett och så kissar en på riktigt i sängen. Så länge sängen ännu är torr på morgonen är det m.a.o. bara party! ;) Brukar ofta ha liknande drömerfarenheter, att det går att koppla ihop med fysiska upplevelser, eller vad man ska säga. T.ex. så drömde jag för några år sen att mitt vänstra ben var amputerat och att jag hade en hemskt obekväm protes gjord av metall som spändes fast kring låret med skruvar som gick in i benet och skavde nya sår hela tiden. Nån dag senare så visade det sig att jag hade fått bältros (ty jag är tydligen 70 år) i mitt vänstra lår! Så det var nog det som redan var där och sved och irriterade den natten.

    • Hah! Har inte kissat på mig än, så det var ju betryggande att höra!

      Oj bältros. Kom på att jag också ibland har kliande ben på natten (nässelfeber som utlöses av värme och tryck och hormonförändringar) men minns inte om jag har drömt om kliandet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s