Ensam hemma

Måste bearbeta min ångest över att resten av familjen sitter i en bil på väg till Österbotten nu, innan jag kan fokusera på att jobba.

Gnnn.

Okej, lite ångest kvar. Det sista obehaget går bort när de är framme om typ 6 timmar. Usch. Underligt det där kontrollbehovet man har, att om man inte är med dem själv så känns allt osäkert. Som om det egentligen är någon skillnad om jag är med i bilen eller inte.

Jag stannar alltså hemma för på grund av min urjobbiga evighetsförkylning har jag inte orkat med en del kvällsjobb jag borde ha gjort, och därför gör jag det nu på veckoslutet istället. Det är en provillustration jag gör för ett alldeles nytt samarbete som jag inte egentligen vet hur det kommer att gå med (eftersom författaren vars text jag vill illustrera inte ännu vet om texten kommer att publiceras). Men jag är så fascinerad av uppgiften att jag vill prova ändå. Och blir det ingen slutprodukt så tror jag att den typens bilder jag gör kommer att vara bra att ha ändå.

Men så här är det. Risktaganden. Man får hoppa på sådant som man själv verkligen fascineras och intresseras av, då tror jag inte att arbetet man lägger ner gratis i början är bortkastat. Hursomhelst. Ska göra en liten provbild nu på helgen alltså, och sen får man se om samarbetet fortsätter nästa år när jag är fri att jobba mer med illustration igen.

Men först. Några timmar avhandling ännu. Sen tänker jag ta bussen in till stan, köpa lite grejer och äta något gott, sedan se About time på bio.

Så det är rätt mycket tröst för den ensamma, oroliga mamman. Och förväntar mig att få illustrationsflow på lördag och söndag. Har inte haft tid för det på länge och längtar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s