Sömnen

När familjen är hemma är jag den som alltid somnar sist. Jag kan helt enkelt inte somna ifall någon av de andra är vaken.

Nu när ingen annan var här igår kväll hade jag extremt svårt att somna. Var vaken till halvtvå-tvåtiden. Man är ju så van vid att det finns tre andra hemma, och fick skräckångest över det tomma mörka huset. Dessutom var det kallt så måste lägga mig i min ylletröja (vi försöker låta bli att slå på oljepannan när det fortfarande är så varmt på dagen).

Såg alltså About time igår. Det var en väldigt gullig film. Och en film som gör att man saknar sin familj ännu mer. Så kanske inte det smartaste valet för mig just nu. Men budskapet var väl fint och lite inspirerande. För en gångs skull störde jag mig inte på hur tidsresandet användes. Det blir alltid råddigt när folk ska resa i tiden i filmer, men tyckte de hade löst det bra här, även om trovärdigheten vacklade lite ibland. Den vardagliga tonen gjorde ändå att det funkade.

Nu har jag alltså studsat upp ur sängen (underligt, brukar ha svårt att stiga upp), lagt på en tvättmaskin, ätit frukost och läst morgontidning, insett att jag behöver diska snart men inte alls känt att det är en jobbig sak. Sen måste jag promenera till närbutiken och skaffa lunch och middag till idag. Men det huvudsakliga uppdraget är att ta tag i en illustration. Författaren har ganska strikta krav på vad som behövs (vilket jag gillar, det blir som ett pussel att lösa), och det är ett visst antal bilder att göra. Igår på kvällen satt jag i soffan och funderade på vilken av dem jag skulle välja, och tror att jag har fattat ett beslut nu. Så bara att köra igång med att skissa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s