Versioner, förändringar

Pust. Satt hela dagen igår med bilden. Gjorde två olika versioner, men de funkade inte. När jag skulle somna kom jag på hur jag måste göra. Och nu har jag en tredje version som börjar se bättre ut… Så det tog alltså hela gårdagen att komma igång och komma in i uppgiften. Men nu måste jag ta paus och låta bilden vila. Kanske skickar jag den till författaren redan i dag, så får han säga om det är på väg åt rätt håll.

Man kan bara säga att det oftast är tankearbetet som tar mer tid för mig numera. Halva tiden går till att stirra på bilden och fundera. Att rita tar inte så lång tid sist och slutligen, utan det gäller att komma fram till vad man ska rita, och vilken skiss som leder en på rätt väg.

Nu måste jag överväga om jag ska lägga till lite mer detaljer eller inte. Uppdraget går ut på att använda en hel del klassiska symboler, från tarotkort t.ex. Men allt får inte plats. Man måste sålla så att det blir tydligt.

Apropå tarotkort. Jag var inte så bekant med dem från förut, annat än vad jag sett i filmer och litteratur (t.ex. figurerar ju Tarot i The Night Circus av Erin Morgenstern). Nu har jag läst på lite och provade på att söka fram mina egna personlighetskort, för att kolla lite hur det funkar. Det kortet som representerade min personlighet och de sidor av mig som jag ”kan utveckla” var samma kort: Hierofanten, alltså översteprästen. Det kändes lite otippat. Det kortet har med makt att göra, och ledarskap, men det har också en negativ sida som är att man utövar makt fel, att man är en falsk profet så att säga. Haha. Sen kunde man också räkna ut ett kort som symboliserar ens framtid. Och så klart fick jag ju Döden. Vilket tydligen inte betyder fysisk död, utan psykologisk förändring eller stor förändring i livssituation. Att man ska lämna något bakom sig och starta något nytt. Och det stämde ju fint! Byter ju jobb vid årsskiftet. Och troligen lämnar jag Akademia också (eller jag ser inte någon framtid där i varje fall, och ska man tro på dödenkortet så handlar det dessutom om ett uppbrott som är viktigt att göra för annars skulle man kvävas i en dålig situation). Nästa år kommer faktiskt att innebära många stora förändringar.

Även om jag alltid varit ganska skeptisk till astrologi och alla möjliga pseudoreligiösa metoder, så ligger det ändå något i det här med att tänka med symboler. Det ger en viss tillfredsställelse. Det kan ge oväntade perspektiv. Människor tycker om system och enkla sätt att ordna världen. System att tänka med. Det är det jag fascineras av. Vad symboler kan locka fram. Men man väljer själv vad man gör med dem (personligen tycker jag bäst om att leka med dem).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s