Lusten

Har ingen.

Är extremt omotiverad för tillfället. Har klämt ur mig text ändå, men det är en kamp att orka fokusera. Är så otroligt uttråkad av min text. Och en miljon andra små saker tränger sig på i tankarna hela tiden. Mail. Texter att läsa. Andra tankar att tänka. Saknar barnen.

Så går det upp och ner. Nu är jag nere.

Kan ju säga att så här uttråkad är jag aldrig om jag gör illustrationer eller skriver litterärt. Möjligen kan man vara frustrerad och inte komma igång och skjuta upp och ha ångest, men är det arbetet tråkigt då är det ju något fel. Kanske det är något fel på avhandlingen också, eftersom den tråkar ut mig, men snarast har det väl att göra med att jag hållit på med den så länge.

Men så kan man skjuta känslorna åt sidan en stund och bara jobba som om det var vilket jobb som helst. Man kommer en bit framåt. Men sen blir man så uttråkad så att det gör ont i kroppen.

Det är mitt problem med akademiskt skrivande. Jag blir uttråkad när jag ska hålla mig till färdiga mallar, när texten ska passa in i ett fack. När det ska vara sakligt och korrekt och fotnoterna ska vara på plats. Jag är så trött på det nu så att jag vill kasta upp.

Visst kan man försöka svänga på det i huvudet, runt och runt och tänka att det är tillfredställande att bara komma framåt, att skapa något som är ordentligt gjort, eller att lyckas skriva något som uppskattas, eller att ha möjligheten att bidra med något i en vetenskaplig diskussion. Men just nu kunde jag inte bry mig mindre.

Men jag fortsätter ändå. Hoppas någon liten lust dyker upp ens en sekund så blir det lite lättare att hålla på.

5 thoughts on “Lusten

 1. Samma här. Avsaknad av lust. Och ork. Inte ens för skönlitterärt. Men jag MÅSTE å andra sidan inte skriva! Fast jag egentligen vill.
  Men de bilder jag har skramlat ihop har varit sköna och lustfyllda att göra. Det har gett mig ro och avslappning att leka fram dem.

  • Men skönt att du har pysslat med bilder! Kanske det här beror på hösten, man får lov att dra ner på farten lite och göra mer avslappnande saker istället för att pressa på. (fast skriva avhandling gör jag ju som jobb just nu, så det är lite tråkigt att inte vara inspirerad, men samtidigt har jag tur som har den här tiden)

   • För min del är det inte så mycket hösten. Det är fibromyalgi i ”botten” och sen flytt och flyttstädning och ny arbetsplats samt det att jag ätit sånt jag inte egentligen tål. Mejeriprodukter! Så nu är deg SKÄRPNING!!
    Hoppas det ordnar till sig för dig med. Ha en bra dag! :)

   • Ja visst är det! Lyckligtvis känner jag de flesta samt lokalerna sen mer än ett år tillbaka så det underlättar. Men det är ändå ny situation, ny uppgifter och nya tider.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s