Mörkt

Det är mörkare och mörkare varje morgon. Idag också regnigt och blåsigt. Riktig höst. Ungarna har börjat snacka om att de vill ha glögg och pepparkakor, så det måste man ju ordna till veckoslutet. De längtar efter Luciafester och att kunna leka i snö. Men först är det ju Halloweenfester i skolan och dagis.

Ska ta det lite lugnare nu, för insåg att jag i princip har jobbat två helger i rad, alltså tre veckor nonstop. Även om både illustration och Swecon är roliga jobb. Men ändå behöver man ju vila också. Jag har försummat motionen också, så det måste bli ändring på det. Svårt att komma in i någon rutin efter min långa förkylning, plus att jag helt enkelt jobbat för mycket (och däremellan har man ju barn, mat, hushåll och sånt att sköta).

Apropå jobb och mörker så är det ju samarbetsförhandlingar på mitt jobb nu (Åbo Akademi), men det berör inte mig personligen alls. Jag slutar ändå om ett par månader. Och det är en stor lättnad. Att kunna fokusera på konstnärskapet (ja, jag tänker helt fräckt säga att det jag sysslar med är konst) en tid. Hela våren faktiskt. Men man tänker förstås på dem som blir kvar och hoppas att förändringarna ska bli bra den här gången. Sen har jag ju aldrig haft någon fast anställning, så det finns inte någon sådan att förlora för min del. Just nu sitter jag faktiskt på den längsta anställningen jag någonsin haft: 2 år. Men frilanstillvaron kallar. Jag är rätt säker på att det kommer att gå bra.

Så min jobbframtid är inte mörk alls. (Har jag sagt att jag är optimist?)

2 thoughts on “Mörkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s