Snilleblixtar

Tänkte på vilket manus jag skulle ta tag i på nanowrimo nästa fredag, men insåg att jag inte kan ta det nya som jag inte skrivit på ännu. Den har ett problem och det är att jag inte vet vad antagonistens motiv är att göra som hen gör. Jag vet vad jag vill att hen ska göra, men inte varför. Det behövs lite undermedvetet arbete här och gärna en snilleblixt. Och hinner den inte komma i tid tar jag och fortsätter på mitt sommarmanus. Vill ju ha klart det också. Jag har fastnat i mitten, men har vissa idéer för hur jag ska jobba mig vidare (fick lite tips under helgens båtcons). Jag vet i varje fall vad jag vill med den texten, vet bara inte hur jag ska komma till slutet nu… men jag litar på att det löser sig när jag sitter ner med texten igen (som jag säkert borde läsa igenom en gång innan jag börjar igen… den är redan 35000 ord lång ungefär…)

Däremot fick jag en liten forskningssnilleblixt i bilen i morse. Funderar på organisationerna jag undersöker och kom plötsligt på en viktig skillnad mellan två av dem vad gäller deras förhållande till resurser. Specifikt deras förhållande till pengar. Lyssnade på lite P1-podcasts igår, Vetenskapens värld, om just pengar och ekonomi, och kanske det hjälpte lite för att snilleblixten skulle födas fram. Annars har det nämligen varit extremt svårt att få fram några vettiga tankar om mitt ämne. Sitter och trycker ur mig fakta och beskrivningar, och försöker analysera på något vis. Men eftersom jag är så uttråkad av ämnet just nu, och dessutom trött och utan lust, så är det väldigt svårt att orka tänka själv kring ämnet. Så tack för den lilla snilleblixten… skulle behöva ungefär hundra till nu för att det ska bli något intressant av det här. Suck.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s