Min hemliga hobby

Nämnde för ett tag sedan att jag har en ny hemlig hobby. Tänker inte vara så hemlig mer. Det kom igång ganska trögt för jag var sjuk och hade jobbgrejer och missade en par tillfällen att utöva min nya hobby. Men förra veckan var jag med på en övning, och är förvånad över hur bra det ändå funkade.

Har gått med i ett rockband (vars övningar leds av en proffsmusiker, så man ska lära sig samtidigt, det är en sorts kurs alltså), och eftersom ingen annan var så intresserad så blev jag trummis.

Jag har alltid varit lite fascinerad av trummor, men har i princip bara rört ett trumset en gång på högstadiet (dvs för 20 år sedan)*. Men jag brukar rätt ofta sitta och ”lufttrumma” till bra låtar och har föreställt mig att det är tillfredsställande att få slå på dem och vara den som liksom bär rytmen i ett band. Så nu har jag lärt mig lite basics, och insett vad jag klarar än så länge. Och är alltså lite förvånad över att det ändå kändes ganska lätt att komma in i det (även om jag tappade bort mig ibland om jag började tänka för mycket, man måste liksom lita på sig själv och släppa loss för att det ska funka). Vi ska se hur det går i fortsättningen när det blir lite svårare grejer att lära sig.

Det är extremt tillfredställande att få slå på trummorna. Lite samma psykologiska effekt som att träna boxning. Perfekt sysselsättning för en som våndas med en avhandling…

Och nu kan vi också slutligen fastställa att jag är beroende av att prova helt nya saker men jämna mellanrum och komma ur bekvämlighetszonen så att säga. Enda problemet med trumhobbyn är att jag inte riktigt kan öva hemma. Eller så får jag hitta på något system med pennor och bord och lappar som markerar de olika slaginstrumenten och typ spela till låtarna på spotify… hmm… det måste gå att lösa på något sätt det här…

Nämner man förresten ”lufttrummor” i ett inlägg så måste man ju också dela denna klassiker:

*och i det förgångna, typ på medeltiden, då jag var med i ett etnoband fick jag ibland spela mindre perkussionsinstrument samtidigt som jag var bakgrundsångare, skakade t.ex. på det där lilla plastägget som gör ett ktsch-ljud.

3 thoughts on “Min hemliga hobby

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s