Prata om att vara författare och illustratör

Så har jag haft mitt första besök för högstadieelever på biblioteket. Det var verkligen intressant. Fick många bra frågor, kanske främst från de yngre (det var också fler av dem som läst boken, så det märktes). Mia skriver precis i dag om att svara på frågor. I dag var min upplevelse den att trots att jag dels svarade på liknande frågor för de två olika grupperna så var det som att svara för första gången varje gång. Det kommer fram nya saker varje gång man pratar om skapandet (också sådant som jag inte medvetet tänkt på förut, lite överraskande). Tror att det har att göra med att jag i de flesta sociala situationer är väldigt närvarande och samtidigt improviserar. Har alltså inte övat in något svar, utan det som kommer, kommer. Man lär sig mycket om sig själv också i sådana här tillfällen.

En annan sak som jag måste passa på att göra var att fråga om hur min publik använde nätet, t.ex. instagram. Är nyfiken på det. Ungefär hälften av dem räckte upp handen. Boken handlar ju om bilder på nätet, så fick en chans att prata om det. Och dessutom pratade jag en hel del om konsthistoria som inspiration till det jag gör.

Får bara hoppas att de (eller åtminstone någon) tyckte det var inspirerande att lyssna på mig…

Jag blev i varje fall själv väldigt ivrig på att fortsätta skriva nu… det är som att man kommer ihåg: det här är ju faktiskt det jag älskar att göra! När jag säger det högt åt publiken inser jag att det är sant, inte bara något jag intalar mig då och då eller känner de där få stunderna när man får flow.

One thought on “Prata om att vara författare och illustratör

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s