En underlig dröm och en vanlig lördag

Har sovit mycket gott och drömt helt hysteriska drömmar. Drömde att D plötsligt meddelade att han tänker gifta sig med en ny kvinna typ nästa dag, och jag är inte bjuden på bröllopet som ska vara stort och pampigt. Först var jag förvirrad och lite sur (varför ska han nu plötsligt ha ett stort bröllop när vi inte hade det?), men jag var främst intresserad av att veta vem den här nya var. Men så gav han mig bara en massa underliga namn som jag inte fick grepp om, och i drömmen försökte jag desperat googla fram vem det kunde vara men lyckades inte. Samtidigt hade vi en mystisk maskin i huset som gjorde att man fick döda människors saker på bordet framför sig. En låda med gamla fotografier och smycken och mediciner dök upp, och först var jag fascinerad. Men så vara alla fotografierna suddiga och slitna, smyckena gick sönder när man tog i dem och medicinburkarna var smutsiga och äckliga. Medan jag undersökte lådan blev jag allt argare på att min man skulle skaffa en till fru. Så kom jag på att i Finland får man nog inte ha två fruar, hur skulle han göra nu då? Haha! Sen blev jag väldigt arg, men så där tillfredsställande heligt arg, men mest för att han berättade om saken så sent och för att jag inte fick vara med på bröllopet, och hur skulle det här ordna sig rent praktiskt egentligen? Skönt att vakna när drömmar är så här…

Men nu tillbaka till verkligheten. Har städat lite (och haft ångest över hur oorganiserat allt blivit på sistone, det blir att sortera en hel massa saker på jullovet för att jag ska kunna jobba hemma sen på våren, typ alla konstnärssaker, pysselgrejer, teckningar, böcker osv osv), ska ut och skaffa förnödenheter (vägrar säga att jag ska ”shoppa”, måste fixa sånt som vi behöver, som ny vinterjacka åt äldsta barnet, byxor åt mig, och mat). Senare ska jag jobba på en illustration som ska ha en sista detalj fixad, men det blir nog i kväll. Har alltid väldigt lätt att syssla med kreativa saker på lördag kväll. Beror nog på att man fått sova ordentligt (och drömma) och lata sig lite under dagen.

Men nu har jag lovat att spela brädspel med sonen, hej då nätet!

3 thoughts on “En underlig dröm och en vanlig lördag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s