Limbo

Har svårt att fokusera på avhandlingen när jag vet att jag ska få feedback nästa vecka. Man vill liksom inte göra något i onödan nu. Så det är som att sväva i intet, i tomheten. Petar lite här och där i texten och orkar inte riktigt bry mig. (Betyder förstås att forskarseminariet är purgatoriet om man ska dra rubrikens analogi till sin spets, sen kommer väl några veckor av helvetisk redigering… och så får man hoppas att januari är himmelriket)

Eller så känns det lite så härKarin delade videon igår på twitter och kände mig träffad. Jag är en fet säl som helst ligger i solen. Att skriva avhandling är en kall, svart vak.

Men har gjort vettiga saker också (inte bara våndats alltså). Städat ett par kvällar i rad, och känt mig nöjd. Lagat god mat. Gått på loppis och letat efter lite barnkläder. Beställde nyss pocketböcker på adlibris (bl.a. Tartts senaste, The Goldfinch, som för övrigt verkar ha ett konsttema). Har stor lust att läsa, ändå är den enda bok jag läst på kvällarna de senaste veckorna en torr men lättläst bok om idéhistoria. Idéhistoria fungerar på något vis lugnande för mig. Saker får ordning. Och jag repeterar sånt som jag redan lärt mig förut men nästan glömt.

Fyllde nyligen i en blankett om arbetsmiljön (eftersom vi har haft problem med inneluften, och jag bytte ju rum i augusti). En fråga gällde hur stressad man känner sig. Och mitt spontana svar på det var att jag bara är lite stressad ibland. Inte så stressad alls egentligen. Vilket är underligt med tanke på min deadline. Men saken är ändå den, att hur det än går med att få ihop en text som leder till att jag kan ta ut en examen, så är det fortfarande inte det viktigaste för mig personligen; sedan är det en annan sak vad andra har för förväntningar på mig, men jag existerar inte för att uppfylla andras förväntningar. Det är liksom inte så att man dör om man misslyckas. Allt det som jag tycker bäst om i mitt liv har jag kvar: familjen, att skriva och illustrera. Så egentligen är jag närmast kolugn, med ett litet mått ångest över att det ska bli smärtsamt jobbigt att få ut en examen (redigering, byråkrati, få in papper på rätt ställe, dealande hit och dit osv).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s