Om att ta kritik

Den här var ju väldigt givande:

99UCONF 01A BROWN v05-720p from 99U on Vimeo.

(Edit: jaha av någon anledning vägrar wordpress att bädda in filmen, men tryck på länken med det konstiga namnet!)

Det är samma forskare som blev känd för en TED-talk om sårbarhet för något år sedan. Och här talar hon specifikt om att som kreativ person utsätta sig för kritik. Dvs. om man ska syssla med att skapa professionellt så måste man ju visa upp det förr eller senare, och då kommer man att vara sårbar.

Just nu tänker jag ju mest på att skriva avhandling, och det här passar också utmärkt in i den kontexten, kanske till och med på ett mycket mer konkret sätt: man ställs ju inför sina kritiker ansikte mot ansikte och borde dessutom kunna försvara vad man gjort direkt. Den arenan som Brown talar om är mycket påtaglig när det gäller forskningsprocessen. Att publicera böcker innebär ju recensioner, men det finns ändå en mycket större distans mellan konstnär och kritiker då. Kritiken förmedlas i texter och artiklar osv.

Men som sagt: stärkande insikter hon kommer med tycker jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s