Smått och gott

Lite allt möjligt i en röra i det här inlägget:

Skrev en liten recension av About time till Enhörningen och den går att läsa här.

Och apropå film: jag vill verkligen se Gravity och Catching fire så snabbt som möjligt. Vi ska se när jag hinner ut på bio…

Har börjat läsa Ancillary Justice av Ann Leckie igår kväll. Redan första kapitlet var överraskande. Vi ska se hur det fortsätter.

Jag tycker att alla som kan finska och har något med barn att göra ska ladda ner den här: ”Pelikasvattajan käsikirja”. Det är alltså en handbok för vuxna som har barn i sin närhet som spelar någon form av digitala spel. Texten har en fräsch och positiv attityd till barn och spel. Det vill säga: inget moraliserande, utan bra tips om hur man kan få balans i livet och spelandet, hur man som vuxen kan ta ansvar för barnens spelande och själv involvera sig i det, och dessutom uppmuntra till att använda sin egen fantasi i samband med spelen (t.ex. göra egna spel tillsammans osv.). Skulle vara väldigt fint om den fanns också på svenska, men än så länge får jag läsa den finska versionen. Undrar om det finns något liknande i Sverige?

Ja, och i dag är det ju The Day of the Doctor. Eftersom man inte kan lita på att få se på TV här hemma när man vill så bandar jag in den för säkerhets skull. Men sonen verkar ganska ivrig redan, så kanske det blir av att se den tillsammans 21.50 på YLE 2.

Och annat trevligt att vara tacksam för: jag steg upp först halvtio och kände mig utvilad och glad, vi var inne i stan med ungarna och tittade på julöppningen, D lagade en sjukt god middag, mina föräldrar var här på besök. Och imorgon är man ju lika ledig som i dag!

Ha en skön lördag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s