Planer planer

Hade ett möte i dag med en finsk författare som vill ha SF-illustrationer till sitt manus (en sorts kortroman med mycket bilder). Det går framåt, men manuset kommer att bearbetas mycket ännu. Men gillar bilderna jag har i huvudet redan och hoppas på att det går bra nästa år för honom så att vi kan slutföra projektet. Det får gärna ta tid, för egentligen har jag hela nästa år fyllt med aktivitet.

Själv kommer jag att skriva färdigt mitt eget halvfärdiga manus i januari-februari. Tänker något optimistiskt att om jag lyckades klämma ur mig c. 30 000 nya ord i juli (hade typ 5ooo före det), så borde en ju kunna klämma ur sig resten på en månad (och redigera en månad). Särskilt med tanke på att jag kommer kunna göra det på dagarna, nästan heltid (någon dag i vecka viker jag åt illustrationsprojekt, och en del finslipande och redigering på avhandlingen). Vilket sorts ordmål är realistiskt då? Vad brukar ni som kunnat skriva på dagarna klara av? En så underlig situation när man är van vid kvällsskrivandet… En enorm lyx, som jag räknar med att är tillfällig (men man kan ju alltid hoppas på och kämpa för att få fler sådana perioder).

Anyhow. Har varit spänd i skallen några dagar vilket helt klart beror på kombinationen för lite motion/trötthet. Tänker jobba hemma imorgon så att jag hinner klämma in mer pausgympa eller en promenad. Försöker stå upp alltid när jag läser, så att det är mindre sittande. Men har haft svårt igen att skapa motionstid. Inte bra alls för kroppen. Fast jag sprang till bussen i dag faktiskt! Och igår gick jag och sonen en promenad (det är så otroligt svart ute på kvällarna) och tog en turf-zon i närheten. Alltid något.

Sörjer lite över att jag sett klart mina två säsonger av Downton abbey. Måste nog skaffa fler nu. Beroendeframkallande serie, trots att den i ärlighetens namn har rätt många drag av såpopera också (folk som kommer tillbaka från de döda, missfall, evighetsromanser och förbjuden kärlek osv). Men den är en stilig och tankeväckande såpa i så fall. Så längtar jag till februari också då man kan köpa Game of Thrones säsong 3 på DVD. Har ju inte ens sett ett enda avsnitt av den.

Slut på svammelrapport. Hade bara lust att skriva nåt. Sorry.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s