Spänt i nacken (och lite julfeeling)

Lyckades motionera och sova bort den spända skallen men direkt när jag sätter mig ner vid datorn nu så blir nacken stel igen. Lite svårt då att jobba. Och vet inte hur jag skulle kunna flytta monitor + tangetbord för att kunna skriva stående. Antar att den enda lösningen är att ställa sig upp med 10 minuters mellanrum eller något sånt. Fattar inte varför detta kommer just nu, men kanske det beror på det hårda avhandlingsskrivandet hela hösten, och nu börjar olika kroppsdelar protestera.

Egentligen är det ett mirakel att jag inte fick värre spänningar efter natten, för A vägrade lämna sängen och sparkade på mig och trängde ut mig mot sängkanten hela natten. Har vaknat så många gånger under natten så det inte ens går att räkna. Var för trött också att tvinga henne till sin egen säng. Ibland ger man bara upp och försöker sova. Hoppas jag fick in en hel sömncykel i varje fall.

Men nu vägrar jag att klaga mer. Har det annars oförskämt bra. Det är ju fredag också! Och jag har inget som helst jobb att göra under helgen! Första advent är det ju på söndag. Ungarna (särskilt A den minsta) har börjat längta efter jul och njuter för fulla muggar av varje liten ritual. A vill göra pepparkakor av hamapärlor till julgranen och det tyckte jag var en bra idé. Hon tyckte också att vi skulle klippa ut tomtar i papper och hänga över fönstren. Och snöflingor ville hon också göra. Så det blir städ, pynt och pyssel i helgen.

Apropå motion: på mobilen har jag en träningsapp (Cardio trainer eller ngt sånt heter den) där man kan programmera in påminnelser att man ska röra på sig. En motionsform är faktiskt ”hushållsarbete” så programmerade in den på lördag förmiddag. Har annars väldigt svårt att komma igång med att städa, men när man väl kommit in i det är det ok (och när huset är städat och man får slappa känns det ju fantastiskt). Om man nu kan få lite poäng på sin motionsapp så kanske det också funkar motiverande. Vi ska se… men om jag kan bli av med nackspänningar och få huset i skick samtidigt är det winwin.

Bild 2013-11-28 kl. 19.38

Så här uppspelt såg A ut igår när hon lekte med Photobooth (ser ni spetskragen, det är en Lucia-dräkt; ungen julpeppar).

2 thoughts on “Spänt i nacken (och lite julfeeling)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s