Grattis förresten…

…till alla som klarade nanowrimo!

Jag var inte inne på deras sida en enda gång i november, och skrev som sagt inte ett ord på mitt projekt när jag insåg att hjärnan inte klarar att spurta fram två vitt skilda svåra texter samtidigt. Men avhandlingen har jag ju istället kommit rätt långt på.

Lyckades läsa och redigera lite idag. Sen tog jag en tupplur och vaknade underligt nog med mer huvudvärk än före. Brukar det inte hjälpa att sova?

Underligt.

Nu mår jag rätt kasst. Stel i nacken och ont i halsen. Men snoret har inte satt igång… så lever i hoppet att det ska vända om jag tar det riktigt lugnt nu.

Men ännu lite om mitt skrivprojekt, det som jag hoppas blir min andra bok. Den har ändå levt lite i huvudet på mig. Har längtat tillbaka till olika scener och platser. Och tänkt på karaktärerna. Kan ju hoppas att något har djupnat där, att något kommer fram sen när jag börjar skriva på den igen. Och varje gång jag har sett eller läst något som påminner lite om den världen jag skapar i texten har jag tänkt på den, och tänkt om vissa saker fungerar eller vad det är som jag vill med vissa element i den. Och jag har tänkt att vissa saker kanske måste strykas och ändras, medan andra saker borde förstoras.

Så det verkar funka bra att ha den här tvångspausen också. Det rullar på där inne i huvudet, i långsam takt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s