Knäppet i svalget

Helt plötsligt igår eftermiddag när jag ätit middag knäppte det till i nässvalget och så visste jag på en gång att nu är det krig i slemhinnorna. Hoppas inte influensan vinner eller blir väldigt jobbig den här gången. Var riktigt dundersjuk i 2-3 veckor i september-oktober, och tycker att karma borde ge mig en lättare förkylning den här gången.

Bland det värsta med förkylningar är just den där första natten då man får ont i halsen och måste sova med munnen öppen. Hade till och med känningar av mina typiska sjukdomshallucinationer på natten. Det är svårt att beskriva, men det är som om kroppen får underliga konturer och att man sväller upp och kroppen liksom trycker på kanterna – som om man blir en seriefigur med för tajta konturlinjer. Har haft den känslan som barn redan när jag haft feber. Men har inte någon hög feber nu, utan tror att det berodde på muntorrheten och tröttheten den här gången. Hade svårt att somna om när jag vaknade till 2-3-tiden. Låg och tänkte, lyckades kanske somna efter någon timme, svårt att veta. Men upp måste man sen kl 6.30 för att hinna få iväg ungarna.

Tar alltså sjukledigt i dag. Men det kan hända att jag blir tvungen att redigera lite avhandlingstext hemifrån ändå. Har nämligen inte särskilt mycket tid att vara sjuk, har en deadline. Men hemma kan man i varje fall ta en tupplur och ta det lugnt. Och dricka litervis med silverte med honung.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s