Första snön och tröttheten

Nu har det snöat lite! Alla olika former på en dag verkar det som. Regnblandat i morse, hagel när jag var och köpte lunch i matbutiken, långsamt singlande superflingor nyss när jag såg ut genom fönstret, och nu svävar fjäderlätta flingor omkring åt alla håll. Det kommer kanske inte att ligga kvar på marken så länge. Men det är pyttelite ljusare i varje fall. Och snygg himmel.

Jag fortsätter jobba hemma med min lite mystiska förkylning. Har torr hals, det rinner lite ur näsan men inga oceaner som vid normal snorsjuka (räkätauti på riktig finska, ett mycket beskrivande ord), har tungt huvud och värk i nacken som kommer och går. Och är fortfarande tröttare än vad som är normalt. Tänker på hur pigg jag ändå var förra veckan och på helgen. Nu har man en annan sorts trötthet att jämföra med.

Apropå trötthet så är det ju många som får höst/vinter-depression i dessa tider. Jag lider inte av det i någon större utsträckning. Brukar nog behöva sova mer, äta mer kolhydrater och känna mig mer trött i allmänhet, men tror att det är inom normala gränser. Tappar liksom inte livslusten eller så. Men så har jag också varit väldigt duktig med att äta D-vitamin den här hösten. Och tror också att det är viktigt att man inte ställer för höga krav på sig själv heller, är noga med att dra gränser för hur mycket man orkar (även om jag också får dåligt samvete över att ta mig tiden att vila, men hellre dåligt samvete än utbränd i så fall).

Lyfter blicken och tittar ut. Och nu skiner plötsligt solen! Vädret byter riktning hela tiden i dag. Spännande. Hoppas det är likadant imorgon på självständighetsdagen. Och hoppas att jag inte är så snorig så att jag kan gå ut på en promenad med ungarna.

Mia hade förresten ett roligt skrivtips i dag. Ska försöka samla det som hon har på sin lista i Citymarket i eftermiddag, där det förstås kommer vara fullt med folk inför långhelgen… kanske det blir ett blogginlägg i kväll av det…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s