Snabb uppdatering och en fantasyvarelse

Har inte alls hunnit blogga för har varit så ledig. Varit med ungarna non stop. Såg tre avsnitt av GoT (säsong 3) på raken igår när de lagt sig (åh, lyckan). I dag var vi i biblioteket och lånade sjuka mängder böcker. Jag letade främst efter böcker med grekisk/romerska skulpturer att rita av (älskar de där tomma ögonen, skuggorna), och fotografiböcker med porträtt som jag också kan använda som teckningsreferens. Har lekt med ungarna, läst åt dem, sett på filmer med de, spelat Memory, tittat på legogubbar, varit ute på gården i snön… och lyckats rita en hel del och spammat instagram med foton (se till vänster här på skärmen så rullar flödet fram).

Alldeles nyss testade jag att rita en fantasyvarelse fritt utan referenser (förutom att jag tittade på hur fågeln ”kasuar” ser ut). Det blev en intressant teckning… tror jag ska testa färglägga den nu på Photoshop och så får man se var man hamnar. Men det var verkligen skoj det här med fantasyvarelser. Hade ju lite såna i Bildbindaren, men nu vill jag hitta på fler, helt utan syfte… bara för att!

Kasuarkvinnan med tunga instagramfilter:

kasuarvarelse

 

Vi såg dessa underliga fåglar (som alltså egentligen lever i Australien) i den sorgliga djurparken i Phuket förra hösten, så har faktiskt ett eget foto av en:

 

blubird

Hornet i pannan fascinerade mig. Och den blå färgen. Och ser nu att den har röda ögon… ska bli skoj att färglägga skissen! Kan ju bli hur creepy som helst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s