Såg Catching fire

Lyckades ta mig till biografen. Grät mig igenom filmen. Och efteråt funderade jag mycket på det här med revolutioner i fiktion och verklighet. Revoltens dilemma: hur mycket är människor villiga att offra för trygghet och välfärd, vilka får lida för det, när kommer gränsen emot, när brister ordningen som blivit moraliskt ohållbar, vem är villig att offra sin trygghet för att ändra på systemet osv. När jag själv kläcker skrividéer dras jag ofta till revolution har jag märkt. Jag kopplar revolution till klimax i en berättelse…

Ska ta och författa en recension när jag hinner (och inte skriver på mobilen). Har inte läst Mockingjay, nu känns det mer inspirerande att ta tag i den igen. Den har ju bara stått och väntat i hyllan i ett år, typ.

2 thoughts on “Såg Catching fire

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s