Samlar mig

Efter en lång helg är man… ja vad… känner mig ofokuserad, men vet ändå precis vad jag borde göra. Har prickat av en lång lista små ärenden. Och nu håller jag på och sammanfattar hela avhandlingen i en kort presentation som jag har imorgon för produforumaktörer. Den övningen (att sammanfatta och plocka ut det intressanta) är extremt nyttig märker jag. Har redan upptäckt flera ställen i avhandlingen där viss information borde stuvas om. Och det är dessutom fruktansvärt bra att tvinga sig själv att ta ett steg ur textmassorna och försöka se det relevanta. En utmärkt början på veckan alltså, för sen när jag hållit presentationen har jag ju samtidigt kommit in i arbetsprocessen igen. Den som alltid klipps av totalt på helgerna, och det tar ett tag att starta om maskineriet.

Men är annars ganska oinspirerad och energilös. Har två veckor jobb kvar. Och min deadline att hålla. Borde komma in i deadlinepanikflowet, men det tar emot. Skulle inte orka.

Apropå att samla sig så har jag tagit i bruk en av mina gamla bloggdomäner som legat i träda (den har varit stängd till och med) för att samla recensioner och mer kulturanalytiska texter på ett och samma ställe. För tillfället finns bara en liten intro där + en länk till recensionen av About time på Enhörningen. Men planen är att jag ska fylla på länkar till recensioner och mer djupgående texter och betraktelser över olika kulturfenomen där. Vi ska se vad det blir av det. Hoppas på att det blir min egen lilla kulturtidskrift så att säga. Kolofont fortsätter jag förstås med, men här är det ju mer vardag som gäller…

2 thoughts on “Samlar mig

  1. Har du någon portfolio på nätet? Jag har en sån som lite är blogg också, loggade in där så länken syns här. Jag brukar sätta dit lite alltmöjligt projektbetonat som är svårt att klämma in i en normal CV.

    • Jovisst, har en på engelska på http://www.jennywiik.com. Uppdaterar rätt sällan, men inte så mycket alls om recensioner (inser jag nu), kanske pga att den är på engelska och jag skriver främst på svenska… Sen lägger jag ut illustrationer på Behance och Flickr också. Men tycker att Flickr har blivit sämre, vet inte riktigt vad jag ska göra med den. Har såna enorma mängder foton där att det känns tråkigt att stänga den också… Men tror jag kommer att satsa på att publicera mer på Behance framöver. Behance har en social funktion också, men har inte alls hunnit/orkat satsa på nätverkande där. Tumblr är också ett alternativ för portfolio, lätt att sprida bilderna via den, men det kräver också lite mer aktivitet än vad jag hinner med…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s