Designprodukter, organisationsteori, nötknäpparen

Den mest beskrivande rubriken jag kunde hitta på för tillfället…

Igår kom flera av mina beställningar från Society6, av mina egna produkter där alltså. Hade beställt ett par tygöverdrag till soffdynor, en tygväska, postkort och en hemlig grej som jag ska ge bort i julklapp. Muggen med Wittgenstein har inte kommit än. Dynvaren var jag tvungen att betala moms för och göra tullförklaring, eller vad det nu heter på svenska. Men de kom sedan på bara en dag efter att jag fixat den saken. Och alla grejerna blev så snygga! Blev riktigt lycklig av att se bilder som jag själv gjort på fina saker! Går omkring med min väska i dag med påfågelfjädermönster, och den blev så mycket finare än jag trott! Mycket inspirerad att göra mer mönster nu. Lite omständigt kanske att beställa från USA, men det var mycket smärtfritt och trycket blev som sagt bra. Hursomhelst. Om jag någon gång i framtiden är egenföretagare med ett stort lagerutrymme och säljer mer saker så kan jag börja fixa produktionen i Finland istället. Just nu är det här ”print-on-demand”-systemet bäst för mig. (eller ett hett tips till en finsk företagare: starta ett liknande företag som Society6 men där allt produceras i Finland/Norden; eller om någon känner till ett sånt här så vill jag gärna veta om det!).

I dag skriver jag mer analys i ett stycke om Konstsamfundet, som alltså är en av de organisationer som jag forskar om. Det är spännande ibland hur teorier liksom kan fiska fram det intressanta i något. Tänker på vilka målsättningar och resurser organisationen har, och plötsligt får torra fakta liv och något som liknar tolkning och förståelse uppstår. Riktigt skoj. Men samtidigt är jag så trött på det här nu… Bara en vecka kvar av det. Måste troligen jobba över helgen för att hinna göra så mycket som möjligt. Men offrar gärna helgen den här gången för att få det gjort före jul. Efter organisationsanalysen blir det dags att ta tag i lite mer resultatkapitel och dessutom måste jag fylla i mer siffror i excel och räkna om några tabeller. Och så måste jag redigera språket ännu en vända… Pust. Men riktningen är tydlig. Det är bara att jobba.

Ikväll får jag ha lite mer skoj dock: ska på Nötknäpparen-baletten i ÅST med dottern. Ser verkligen fram emot det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s