Feministlucia

I morse släpade vi oss till dagis till kl 7.15 och såg Lucia (och änglar och tre vise män och stjärngossar och hela fadirullan). Väldigt fint klarade de sig!

lucia2013

Lucia och tärnorna hårt ihopträngda i systerskap.

Det visade sig sedan att min Lucia är en groende hard core feminist. I morse när ungarna såg på Max och Ruby (kl 6.30 pust) frågade hon ”Varför har Ruby alltid rosa klänningar?”.

Här började det.

Under dagen mognade det feministiska ifrågasättandet av samhällsnormerna.

Nyss när vi körde hem från musikinstitutets höstkonsert (som vi måste lämna mitt i, för Lucia tröttnade rejält vid halvåttasnåret) lyssnade vi på en poplåt som snurrar runt och runt på radio nu, men som Lucia gillar. I låttexten sjunger en man ”my kingdom come”, och Lucia undrade vad ”kingdom” betyder (”king” visste hon redan vad det betydde). ”Kungarike” sa jag. ”Men det skulle ju lika gärna kunna heta drottningarike”.

Ett steg till.

Mamma jublar. Så klart är Lucia feminist.

PS. Nu bloggar jag igen, för lämnade in mitt avhandlingsmanus åt handledaren klockan 15 i dag. Det är inte så slipat som jag hade hoppats på, tiden tog slut. Men det är ett manus på drygt 250 sidor, och en runda med redigering och lite mer jobb på sammanfattningen i januari borde räcka. Imorgon packar jag ihop mina böcker och papper och flyttar ut ur kunskapsfabriken. Och medan manuset är hos handledaren tänker jag fira jul och sedan skriva klart mitt bokprojekt nummer 2 (ni minns väl att det blir skuggnanowrimo i januari!). Och så ska jag krama feministlucia och hennes storebror så mycket som möjligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s