Flytt

Jaha nu ska jag strax börja packa ihop alla mina forskningsböcker och utprintade papper i plastpåsar och släpa dem till bilen.

Vet inte ens hur många gånger jag flyttat in och ut och av och an i det här huset. När jag började med avhandlingsprojektet satt jag några månader på den sk. forskarvinden och forskade på studiestöd. Sen blev jag mammaledig. Sen forskade jag hemifrån i c. 9 månader. Sen var jag utan forskningsfinansiering och frilansade som illustratör/skribent. Sen flyttade jag igen in i Arken, måste också ha varit forskarvinden. Sen fick jag ett vikariat som universitetslärare och flyttade upp till insten. Sen blev jag mammaledig. Sen fick jag en ettårig forskartjänst på SLS och flyttade tillbaka in till insten. Sen hade jag stipendier och läroboksillustrationsjobb och jobbade hemma. Sen fick jag den här anställningen på två år och satt i ett rum som gav mig huvudvärk och flyttade sista halvåret in i ett nytt rum. Och nu flyttar jag nog ganska säkert ut för sista gången.

Allt det här tog alltså 9 år sammanlagt. Forskningsfinansiering har jag haft drygt fem år. Undrar hur det hade varit om alla de där fem åren hade varit samma anställning och jag inte hade behövt flytta runt så mycket. Undrar om det hade gått snabbare att skriva avhandlingen då. Man vet inte. Tycker att jag behövt all den här tiden för att tänka klart faktiskt. Men alla avbrott har förstås också tagit tid. Fast under avbrotten har jag ju gjort sådant som jag verkligen också vill göra (barn, skriva fantasybok, fina illustrationsjobb).

Skulle ju inte vilja byta bort det heller.

Men man undrar ju hur säkrare anställningsförhållanden hade påverkat. Hur mycket tid som gått till att gång på gång söka mer pengar (har ingen aning om hur många ansökningar jag skrivit och skickat in under den här perioden…).

Så. Lite reflektioner. Nu till packningen. Ska bli enormt skönt att jobba hemma igen (efter att jag ordnat om bokhyllorna så att alla forskningsböcker ryms in igen). Och nu kan jag börja jobba på ett annat bokmanus dessutom (det har liksom varit min morot och belöning). Hurra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s