Julhälsning

Märker att jag undviker nätet, så det blir nog inte mycket blogg. I dag fixar vi julgran och de sista julklapparna. Sitter mest och stickar och virkar och reder upp konflikter mellan ungarna som är lite ovana med att inte ha något att göra. Sonen är förkyld så man kan inte släpa ut honom i regnrusket. Har inte orkat läsa så mycket (lite smått på Mockingjay, men den griper inte tag och blir avbruten hela tiden). Igår pysslade vi massor av julgransdekorationer av hamapärlor. Men man kan inte hitta på saker åt dem hela tiden, så bråken hör väl till när de försöker förhandla fram vad de ska hitta på.

Det mesta av huset är städat, men ännu fattas att slänga gamla papper och tidningar. Får se om jag kommer fram till det snart. Ilskestädade ett par rum efter att ungarna började bråka när jag försöka sticka och se på tv och jag fick i nerverna. Blev väldigt effektivt städat iofs. Ilska ger mig ofta väldigt mycket energi… Nu har jag lugnat mig igen. Jag blossar väldigt sällan upp, men när jag gör det så går det ganska snabbt över också (och får man städat samtidigt så är det ju en bonus).

Vi har tänkt på matlistan, men tänker inte baka något annat än julstjärnor. Har inte så höga ambitioner. Skinkan fixar mina föräldrar. Det kommer också mängder av choklad, marspian och nötter när mina föräldrar kommer (de har varit på resa och hamstrat), så det är rätt onödigt att baka något mer. Har tänkt laga kolasås till vaniljglass till efterrätt på julafton, annars blir det vanlig sill, skinka och potatis osv. Ett par lådor. Lagar inte rosollisallad för det äter inte ungarna (och tycker personligen inte att det är särskilt gott). Det är mycket vettigare att bara skära upp diverse grönsaker i skålar, för då plockar de av det. All mat som blandas ihop i oigenkännbara röror funkar inte med barnen.

Börjar känna mig lite mer utvilad nu. Vaknar lugn och glad på morgonen, och längtar inte efter att göra något jobb. En annan sak är det när jag haft ledigt över en vecka. Då börjar jag längta efter vardag, och behovet att skriva och skapa blir större, nästan så att det är jobbigt att inte få jobba. Men nu, nu är jag så oerhört nöjd över att få bara sitta och handarbeta framför tv:n och paketera julklappar och tänka på vad vi ska äta. Inte ens vädret stör mig (jag är inte en sådan vars humör hänger på att det ska vara ”rätt” väder).

En sak är jag lite sugen på nu… att spela något! Och på julafton dyker det upp en ny maskin i huset dessutom… och lite nya spel. Hoppas det inte blir upphetsat kaos när vi installerar den (både jag och sonen riskerar att bli lite entusiastiska då).

Men god jul och gott nytt år! Återkommer med en tillbakablick på 2013 – efter nyåret. 3 Januari bloggar jag igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s