Om jag blev tvingad (under pistolhot) att tatuera in ett citat från en låttext i svanken…

Jag har inga tatueringar och kommer högst troligen aldrig att skaffa en. Men tycker det är snyggt med riktigt stora som typ täcker en hel arm eller ett ben, och gärna växtmönster eller något eget och originellt. Eller så är det kul med något riktigt litet på ett mycket dolt ställe…

Men låttexter alltså. Under pistolhot… Det skulle nog vara något av Suzanne Vega för min del. Från skivan Solitude standing, för den var så viktig för mig som barn (den är från 1986 tror jag). Annars är jag inte så intresserad av låttexter när jag hör på musik. Min smak styrs liksom av den musikaliska upplevelsen och inte så mycket av budskap eller låttext.

Kanske det här från Ironbound/Fancy poultry:

Fancy poultry parts sold here.
Breasts and thighs and hearts.
Backs are cheap and wings are nearly free.
Nearly free

Eller från Night Vision:

By day give thanks
By night beware
Half the world in sweetness
The other in fear

Eller kanske från Language:

These words are too solid
They don’t move fast enough
To catch the blur in the brain
That flies by and is gone
Gone
Gone
Gone

Lite svårt att bestämma sig, hah. Men man kunde göra snygga grejer med de där tre verserna… De skulle passa bra som bläck i en kropp tycker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s