Drömmar om rum (och vinterbyxor)

Skrev ju nyss att vi funderar på detta med hur många rum man behöver ha när man har tre ungar. Om dagarna tänker jag att allt nog löser sig även om alla inte har eget rum. Men mitt undermedvetna säger annat. Under hösten har jag haft massor av drömmar om hus. Extra rum som dykt upp i huset vi bor i nu. Att D köpt ett nytt hus med tre kök helt plötsligt men det var i Pargas och jag insåg i drömmen att jag inte vill flytta bort från Åbo. Sånt. Så tydligen pågår det grubblerier om detta med antalet rum vare sig jag vill det eller inte.

Tycker väldigt mycket om huset vi bor i nu, trots att det finns små obekvämligheter (två toaletter skulle vara praktiskt, köket är för litet, diskmaskinen är pytteliten och har dessutom slutat fungera och vi tänker inte köpa någon ny förrän vi vet om vi ska renovera köket eller inte, men vi klarar oss fint utan diskmaskin). Men älskar skogen runt omkring. Att man kan gå ut på gården med ungarna. Att det inte luktar avgaser. Att det är tyst och lugnt och inga grannar hörs genom väggarna. Att det känns som hem.

Så vi får se hur det blir. Jag är också så van vid att flytta att jag inte egentligen är rädd för att byta miljö igen. Men det är ju en ekonomisk fråga också.

Så här mysigt hade vi det i går kväll ute på gården i januarimörkret:

januarimörkt2014 verandajanuari2014

Ungarna har samlat mossa och lagt på hög på bordet… det är nu inomhus i en liten plastlåda med tre tomtar.

Snöfriheten stör mig inte så hemskt mycket, det är skönt att det inte är halt för är rädd för att falla och vet inte vad det kan leda till för problem i mitt ytterst känsliga tillstånd (krhm). Dessutom har jag inga bra utebyxor som magen får plats i. Överväger att sy om gamla byxor (fick en ny symaskin av min moder till julklapp!). Men har klarat mig med tunna mjukisar hittills.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s