Planer och nytt utseende

Tröttnade lite på blommorna i bakgrunden, och ville dessutom ha mindre färg i bloggdesignen ett tag, så nu är det grå nyanser som gäller ett tag framöver.

Då kan man ju passa på och prata lite planer för 2014.

Mitt mål för januari är att hitta nya arbetsrutiner, för nu ska jag skriva och göra illustrationer heltid. Dessutom strävar jag efter att skriva färdigt manusversion ett av nästa bokprojekt (det borde få ett praktiskt namn… men Bok 2 får det nog bara vara, passligt anonymt än så länge när titeln är ett arbetsnamn och har ingen lust att avslöja det).

Jag kommer gå ett par kurser i januari-mars, som förstås får ta lite tid. Skriver mer om dem när de sätter igång. I februari-mars blir det kanske mer avhandlingsredigering, och hoppas på att få feedback till Bok 2 också och redigera en runda till före jag skickar till förlaget.

I mars har jag troligen en liten utställning, och tänker göra lite nytt till den också. De nya bilderna är kopplade till Bok 2, vilket jag tycker är en ren snilleblixt…

Under våren ska jag och Heidi göra något skoj och superkonstnärligt tillsammans… resultatet ska vara med på evenemanget Poesi & teknik i april. Det blir väldigt spännande att se vad vi kokar ihop.

Dessutom ska jag recensera teater och film.

Sen är det dags att bli moderskapsledig i mitten av april, men vet inte exakt datum för det ännu. Man får hoppas att allt går bra fram tills dess. Den där sista tiden före en förlossning förlorar oftast allt arbete helt sin betydelse och man blir rätt introvert. Jag hoppas jag är i ok fysiskt skick ändå. Med första barnet hade jag någon nerv i ryggen i kläm sista två veckorna och det var inte så skoj. Jag tar ut all glädje i förskott och räknar med att sommaren blir en solskimrande familjeidyll där jag får klämma på knubbiga bebisben och snusa på bebishuvud. Tänker inte ens försöka jobba med något då.

Jag tvivlar starkt på att jag skulle hinna disputera före maj, så troligen blir det till hösten. Har ingen finansiering för forskning och känner inte heller att det är bråttom, bara man nu får rasket godkänt det här året så är det okej. Det återstår att se hur det är att vara föräldraledig på hösten och hur vi delar ledigheterna osv. Jag har varit hemma 7 månader med första barnet och 8 eller 9 med andra (minns inte, men hade fått en forskartjänst som inte kunde skjutas upp längre än så), men våra arbetsstituationer här hemma är lite förändrade igen, så man får se vad som fungerar bäst (t.ex. så är pengar en faktor: jag har ingen fast tjänst medan pappan har det och har haft dubbelt så stor lön som jag de senaste åren. Det är rätt pissigt och typiskt ojämställt att det är så, men jag har i princip haft noll möjligheter att påverka min lön som stipendie/projektforskare). Den här gången skulle jag dessutom vilja välja själv hur länge jag är ledig, eftersom det tidigare berott helt på att jag fått forskningspengar som jag inte vågat tacka nej till. Jag är inte den sorten som vill vara hemma i åratal, men det finns ju olika möjligheter. Jag kommer ju dessutom att bli tvungen att frilansa och jobba på även om jag är ”ledig”.

Nej nu blev det ju deppig stämning med det här med pengar och jobb. Usch. Jag är ju fri att göra som jag vill. Och det jag vill är att jobba med konst på olika sätt, då ser ”arbetsmarknaden” ut så här. Bara att göra det bästa av situationen. Till exempel vara sin egen chef. Fyfan vad skönt det är att vara sin egen chef!

Så med den svordomen kavlar jag upp ärmarna och marscherar in i 2014. På tisdag börjar det på riktigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s