Konstig känsla (skriver)

Det här att få sitta och skriva på sin bok mitt på dagen! Det är lite för bra för att vara sant. Snart borde man vakna upp och inse att det är som förut och man måste skjuta upp skrivandet. Man borde inte få sitta och göra precis vad man vill när man har arbetstid, eller? Arbete ska ju vara jobbigt…

Det är samma känsla jag hade när jag illustrerade en lärobok för tre år sedan och fick sitta och teckna hår i några månader (en lärobok för frisörer). Den harmoniska känslan. Och förstås sorgen när det började närma sig sitt slut. Men samtidigt stoltheten att få jobbet gjort.

Hursomhelst. Har läst på lite olika ställen i manuset för att minnas vad olika karaktärer har för agendor, vad de vill. Så att jag vet vart de styr historien. Markerade olika scener med olika färger beroende på perspektivet (point of view alltså, bollar med 4-5 olika) för att kolla rytmen, om jag glömt bort någon osv. Sen skriver jag lite nytt emellanåt, fyller på längre fram i texten. Skriver små scener här och där som jag lämnat på ”skriv detta här”-stadiet. Kommer lite lite framåt. Små lösningar på problem. Små steg.

Nu är manuset c. 41000 ord och siktar fortfarade på 70000, men det kan hända att det blir lite mer. Svårt att avgöra. Men håller på att bygga upp spänningen nu, för att närma mig en andra vändpunkt i historien, och ett klimax. Tänker mycket på den där dramatiska kurvan, jo det gör jag. Det funkar för mig att tänka på den typens regler, för det ger ramar och riktning. Något att sikta på. Min hjärna gillar det.

Återkommer imorgon med fråga 8 på listan. Kommer bli sjukt pinsamt att svara på… aargh!

2 thoughts on “Konstig känsla (skriver)

    • Nej, och kommer aldrig ta det för givet heller (för man vet ju inte egentligen när eller hur länge det kommer att vara möjligt, även om man strävar efter tillståndet hela tiden)…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s