Om jag blev tvingad (under pistolhot) att hångla med en författare…

Och januarilistan fortsätter…

Den här var väldigt svår… jag brukar inte fantisera om författare alls (sorry nu alla författare jag känner eller möjligen kommer att träffa någon dag, ni är väldigt fina och hångelvärda, men det skulle nog vara lite obekvämt om jag fantiserade om att hångla med er). Så jag måste försöka hitta någon med lite filmstjärnekvaliteter, någon snygg och karismatisk, eller annars bara spännande, någon oåtkomlig…

Tittade i bokhyllan för att få lite inspiration, men för mig har kvaliteten på en bok inget alls att göra med om personen som skrivit den är någon man skulle kunna tänka sig att hångla med. Det här hänger säkert ihop med mitt allmänna anti-idoliserande sätt att tänka. Jag är inte så hemskt intresserad av författare, annat än att läsa deras böcker eller få veta hur de tänker kring skrivande och världen osv. En annan sak är det med skådespelare t.ex. som arbetar med kroppen och är synliga på ett helt annat sätt.

Eftersom jag är hetero tänker jag att en manlig författare skulle vara lämpligast, men när jag tänker på alla klassiska machoförfattargubbar så känner jag mest bara avsmak faktiskt… Har starka aversioner mot hela den här hylla det manliga geniet som dessutom är så sexigt med hår på bröstet och lever ett spännande liv med massor av kvinnor och förhållanden-kulten som frodas i den litterära världen. Och de som inte har den här magiska glorian av karisma över sig kommer man ju knappt ihåg, eftersom deras person inte framhävs.

Så vem ska man välja då? (kom ihåg pistolhotet, måste välja någon då livet hänger på det!)

I desperation googlade jag ”sexy authors” och hittade den här sidan. Och måste säga att av de jag hann bläddra igenom var ju Angela Davis helt klart mest spännande.

angeladavis

Men sen kom jag på en, som redan är död, och som dessutom knappast hade velat hångla med mig när han levde heller. Men det finns berömda fotografier av honom där han ser sympatisk ut, och han verkade vara en spännande typ, och så skrev han ju en hel serie böcker om sexualitetens historia! Har dock ingen aning om hurdan han var som person, kanske ett riktigt rövhål, vem vet. Men han ser ju så glad ut!

220px-Foucault5

Michel Foucault

Jag anar ett mönster här: är tydligen mest intresserad av filosofer (är ju gift med en dessutom, eller en ex-filosof som blivit journalist).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s