En grej jag skulle vilja vänja mig av med

Jag är generellt rätt nöjd med hur jag lever, men så klart har jag dåliga vanor och det finns saker en kunde bli bättre på. Svänger lite på rubriken här, men skulle vilja vänja mig vid mer regelbunden motion (jag lyckas ibland, men varje gång rutinerna ändras så tappar jag bort motionen och måste aktivt tänka på hur jag ska klämma in den i tidtabellen igen). Det skulle nog vara det viktigaste att åstadkomma. Eller vänja sig av med att bli sittande framför datorn i för långa perioder när jag jobbar. Ta mer pauser som innebär att röra på sig (och inte t.ex. ta paus genom att kolla facebook).

Hade en lapp på datorn på hösten där det stod. ”FB, Twitter? NEJ DANSA”. Borde hänga upp en sån här i hemmakontoret också.

En annan relaterad sak skulle vara att vänja sig av vid att ta bilen överallt. Hoppas på att nästa höst då båda (äldre) ungarna kommer att gå i samma skolbyggnad så kan vi ta bussen oftare. Då får man lite mer promenader samtidigt. För att inte tala om att det är mer miljövänligt. Men så som det är nu kan jag inte föra och hämta dem med buss eftersom det skulle ta c. 45 minuter längre tid både morgon och kväll. Att slippa köra bil så mycket skulle också vara ett bra argument för att flytta närmare centrum någon gång i framtiden.

Så med tanke på dagens rubrik: i dag ska jag ta en promenad mitt på dagen! Det tar ju ändå bara typ 10 minuter för mig att äta lunch hemma, så en promenad borde man ju också hinna med på sin ”lunchpaus”.

(januarilistan)

2 thoughts on “En grej jag skulle vilja vänja mig av med

    • Motionsaspekten är det enda som någonsin lockat mig att skaffa hund (annars är jag inte riktigt en hundmänniska även om jag tycker att de flesta hundraser är sjukt söta). Tror jag ska locka ut mig själv på promenad genom att påminna mig om att jag kan lyssna på ljudböcker/podcasts! Har glömt det nästan… Är ju mitt i Dune på min iPod!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s