Kolla! Här är en bok som jag tycker är snygg

Då är vi framme på dag 10 av januarilistan. Trevlig rubrik! Men beslutsångest kanske man får… så bäst att bara ta det som först uppenbarar sig i tankarna (och man får kanske inte välja sin egen bok här, jag tycker den blev snygg i varje fall…):

egerkrans_väsen

Köpte den åt sonen (och kanske lite åt mig själv också) i julklapp och trots att det är lite läskigt med gastar och mylingar (för en 8-åring) så har han läst ivrigt i den (kanske just pga läskigheten). Boken påminner mig till en hög grad om Froud och Lees bok Faeries, men Nordiska väsen har ett helt eget uttryck. Och som tryckprodukt är Egerkrans bok faktiskt snyggare än Faeries. Här är Johan Egerkrans hemsida, ifall man vill veta mer om honom och se mer bilder.

Men oj! En till bok dök upp (skamlös reklam):

bildbindaren_wiik_680pix

Väldigt snygg den också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s