Funderingar om veckan som gått

Det har varit en intressant vecka. Att byta arbetsuppgifter och rutiner och allt… Känns som om jag har så mycket på gång som jag skulle kunna blogga om att jag inte kan välja riktigt. Och hinner inte skriva om allt heller (för man vill ju också jobba).

Ett problem har varit att ha fler små saker att göra under dagen, istället för att bara fokusera på en uppgift. På tisdag-onsdag var jag ganska fokuserad på bara skrivandet, men sen dök det upp plötsliga illustrationsuppdrag och hade en del annat som jag ville ta itu med också, så slutet av veckan var mer splittrad, fick sitta och vänta på mailsvar från beställare osv (vilket alltid gör mig lite rastlös och ger koncentrationssvårigheter). Hann bli lite frustrerad över splittringen också, men samtidigt så har jag varit mycket mer effektiv nu när alla uppgifter är såna som jag verkligen vill göra. Men det betyder ju inte att det är lätt att hoppa mellan olika saker för det.

När det gäller Bok 2 är jag nu på drygt 45000 ord och hann ha både skrivflow och motstånd (blev uttråkad och tappade lusten) och tvivel under veckan. Skulle tippa på att det krävs c. 30000 ord till för att få ihop handlingen nu. Men är ganska osäker på rytmen i berättandet, det känns som om jag rusar fram genom den, så kommer troligen att behöva skriva nytt i redigeringen, fylla i mer kött på benen. Men ska inte oroa mig över det. Måste först komma till slutet av berättelsen. Sen får man bli kritisk och försöka förbättra.

Fick alltså ett nytt illustrationsjobb på tisdag, av en damtidning, och jobbade på det hela torsdag. Väldigt skoj. Det är också något som kommer att fortsätta ett tag eftersom det är illustrationer till en artikelserie som ska ha hela 10 delar. Var så inne i illustrerandet sen att jag gjorde mer av den varan på fredag. Ibland är det skönt att kunna hoppa mellan skriva och teckna, men just den dagen hade jag känslan av att jag borde ha gjort båda samtidigt, och det är lite stressigt. Man får beslutsångest och blir bara handlingsförlamad och sur på sig själv. Svårt att styra sina känslor kring vad man har lust till eller känner ett tvång att göra. Något som jag måste vänja mig vid den här våren alltså. Och man måste nog också acceptera att det inte alltid är så enkelt att fladdra mellan projekt och tankar som en fjäril, utan att det tar en del energi i sig.

Och när det gäller kroppen har jag känt mig enorm vissa dagar. Vaggar redan fram trots att det bara varit vecka 22 (i dag byts det till vecka 23). Fått ont i ryggen av att göra saker som innebär att böja sig fram, och blir också snabbt trött i ryggen av att gå längre sträckor. Bebisen har rört sig ganska mycket och har nu fått känna på ett par ordentliga stötar också, inte bara det där fladdrandet. Så man vet att hen blir större och starkare hela tiden. En väldigt trevlig känsla, lugnande.

Just nu är jag smått nervös för ska börja på en ny kurs imorgon som håller på hela dagen. Det är ett helt nytt område för mig, och har ingen aning om vad jag har att vänta. Vet inte ens om kursen går på engelska eller finska (informationen fanns på båda språken), och vet inte alls vilka sorters människor som kommer att vara där (men har en känsla av att det kommer vara rätt få 35-åriga gravida flerbarnsmammor/författare/illustratörer). Det vill säga: bäst att inte förvänta sig något alls och sen se hur det går.

Nu ska jag byta kläder och gå ut på promenad med familjen. Glad söndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s