På spelkurs

Hittade till min stora lycka en kurs på Åbo universitet (Turku Game Lab) som går januari-mars och innebär att man i smågrupper gör ett eget spel.

Precis vad jag har sökt. Inget krav på att man gjort digitala spel förr, inga föreläsningar (nästan, fick höra 1 timme i morse om hur speldesign funkar) utan bara praktik. Jag har länge velat prova hur det är att göra illustrationer (alltså grafik, concept art osv) till spel. Det svåra för mig är att få kontakt med dem som kan alla de andra bitarna (t.ex. programmering, animering, ljud osv.) eftersom jag inte hänger på IT-avdelningen av universitetet och har väldigt begränsat med tid att gå på evenemang som Game Jam osv. Så nu hoppade jag in i en färdig grupp med datakillar som saknade precis det jag kan göra.

I dag har vi brainstormat fram en liten idé och jag vet vilka figurer och bakgrunder jag ska börja skissa på. Vi kom bra igång, mycket tack vare att en av killarna var väldigt bra på att leda gruppen. Och jag märkte igen hur oerhört njutbart det är att hitta på saker tillsammans med andra, som alla vet vad de kan och vad de vill bidra med. Roligt ska det bli! Och säkert en viktig erfarenhet. För jag menar: som illustratör vore det nog ganska dumt att helt förbise den växande spelbranschen, särskilt när man som jag dessutom har ett stort intresse för spel. Ekvationen är inte så svår att räkna ut liksom.

2 thoughts on “På spelkurs

    • Ja! Tack! Jag har tänkt flera år redan på att jag vill gå någon spelkurs, men antingen har de varit för omfattande eller bara för arbetssökande grafiska designers (arbetskraftspolitisk utbildning, men åh vad jag suktat efter att söka till dem) och tiden har aldrig varit rätt (jag har haft för mycket jobb). Men nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s