Skrivvåndor

Uuurgh vad svårt det var att komma igång i dag. Kan vara kylan/tröttheten/splittringen i huvudet/ledset barn på morgonen/lust att bara få lite underhållning istället… men allt detta är bara dåliga ursäkter. Egentligen är det svårt att orka skriva för jag är på ett svårt ställe i texten. Har kommit en bit förbi mitten och har drabbats av otålighet och osäkerhet samtidigt. Vet dessutom inte hur jag ska komma fram till det slut jag föreställt mig. Tror att det beror på att det jag skrivit hittills ännu är för svävande, att vissa saker inte bestämts eller är för vaga. Jag borde ta fram en tidslinje nu, fatta mer beslut om hur världen fungerar (för det är ju en fantasyvärld). Kolla hur olika handlingskurvor möts och sedan skulle man förhoppningsvis få idéer om hur det måste sluta. Men drar mig för arbetet. Typiskt. Man undviker alltid arbete in i det sista. Tills man fattar att det inte går att bara sväva igenom texten eller trolla fram den.

Men har ju ännu eftermiddagen på mig. Ska försöka låta bli att fladdra in på något annat jobb nu, för tankeverksamheten är igång, och har en liten aning om hur jag skulle kunna lösa mig ur knutarna. Har skrivit synopsis på några scener framåt för att hitta riktningen och fattat lite beslut om hur ett förhållande i texten borde utvecklas. Så helt fast är jag inte. Men det går trööögt det här… Känner hur huvudet är fullt av förvirring och försök att förstå vad man sysslar med.

2 thoughts on “Skrivvåndor

    • Vet du, det var precis det jag sen ändå gjorde, och det funkade riktigt bra just så! Ska nog bara köra på till slutet och se tillbaka på det som jag missat och råddat till sen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s