En grej som gör mig vansinnig i vardagen

Januarilistan dag 15:

Finns ju massor av smått som stör hela tiden (med vansinne antar jag att här menas att man blir lite irriterad, inte galen och psykvårdsbehövande).

Just i dag är det en sak som stör mig mest. Borde chatta via irc med spelkillarna, men har ju iMac så måste ladda ner ett nytt program (Colloquy) för att kunna använda irc. Men vet inte om programmet har något fel eller vad, för jag ser ingen chathistorik och varje gång jag loggar in på nytt är det en helt blank sida som om ingen varit där och mina egna inlägg från måndag är också som bortlåsta. Så såna här små tekniska grejer kan göra mig lite vansinnig. Så ska man googla och söka på deras supportsida och hitta problemet, men att orka och ha tid till sånt (jag hittade ett par möjliga lösningar på problemet, men det har inte funkat ännu).

Så gillar jag inte osäkerhet: att inte veta i förväg var det finns parkeringsplatser när jag ska till ett nytt ställe, att inte veta hur man ska förbereda sig för något, att inte veta vad som förväntas av en osv. Men det här får man ju bara lära sig att leva med. Oftast löser sig det mesta. Men blir så irriterad på mig själv att jag är nervös över små saker ibland.

Mer… när man precis satt sig ner med en bok eller liknande och ett barn ber om något (som de dessutom kan ordna själva, men de bara ids inte göra det). Som hämnd har jag nu börjat be dem om saker, t.ex. kan du ge mig telefonladdaren som ligger där på bordet (så jag slipper stiga upp själv), och hör och häpna, de hjälper mig väldigt ofta och hämtar saker! Så kanske man får tillbaka nu för att man hjälpt dem så mycket?

Och en riktigt ordentligt vansinnighetsframkallande grej: vänta på svar på e-post (och så tar svaret för lång tid på sig att komma). Också helt idiotiskt, för man kunde ju alltid ringa ifall man verkligen vill veta något snabbt. Men jag ogillar att ringa upp folk, särskilt om kommunikationen alltid skett via e-post. Jag vill inte vara till besvär, så istället sitter jag och klarar inte av att fokusera på något annat, för jag vill ha svaret på e-post.

Så ganska ofta har man ju bara sig själv att skylla på när något är irriterande i vardagen. Brukar väldigt sällan störa mig på vad andra människor gör, med det stora undantaget: när folk kör bil dåligt (överhastighet, ingen blinker, kör om i onödan, kör mot rött, parkerar fel… sånt). Då kan det vara skönt att sitta och svära för sig själv i bilen.

Men om de största problemen man har i vardagen är att man blir lite vansinnig på småsaker ibland, då har man det nog väldigt bra.

Uppdatering: krhm. Det här var ju nu inte EN grej… hade tydligen lite uppdämt vansinne som behövde ventileras…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s