En vecka att komma igång

Den här veckan har jag fått mycket gjort, och känner mig ändå inte så splittrad som förra veckan.

Kanske inte så mycket skrivande som jag vill, men samtidigt har jag inte gjort något som känns onödigt heller. Men det känns som om jag hittat en någorlunda fungerande arbetsrutin, och lyckas byta arbetsuppgifter lite smidigare. Det krävs tydligen lite tid att bli van med jonglerandet igen.

Motion har jag fortfarande svårt att klämma in, hinner helt enkelt inte på dagen när jag bara har arbetstid mellan c. 9 och 15.30 (hämtar ungarna då), och på kvällen är jag HELT SLUT och vill bara sitta och läsa eller umgås med ungarna (förutom att mat/disk/plockning förstås tar tid). Men har sysslat med mer vardagsmotion. Och eftersom kroppen börjar kännas lite tyngre att släpa runt på nu, så är det ansträngande att bara vara tvungen att vagga på hala gator och köra bilen ut och in ur garaget. Dessutom har jag inte glömt att stiga upp från stolen men jämna mellanrum och gå omkring hemma. Så oroar mig inte så mycket för kroppen.

Började på en annan kurs igår som går på kvällen: mera litteratur med Mia (nu är vi båda jonglörer förresten…)! Väldigt spännande diskussioner om Jane Austen och Northanger abbey igår. Älskar att prata om böcker! Man förstår mer själv när man tvingas formulera analyser och hör vad andra har plockat upp ur texterna. Så glad över den kursen. Den kommer dessutom att vara nyttig för mitt eget skrivande, det är jag helt säker på.

Igår spred jag dessutom ut mitt och Heidis konst/poesi-projekt på nätet och startade en skild blogg för det. Se här! Totalt fritt skapande i princip, vilket förstås betyder att det kommer att verka helt galet och ostrukturerat och diffust. Men vi har hand om projektet varannan vecka, så den strukturen finns i varje fall. Förra veckan började Heidi med att skicka ett brev åt mig. Den här veckan är min, och ska fylla på lite till i dag eller fredag ännu…

Igår skickade jag in de slutliga illustrationerna till damtidningen som jag fick ett jobb av förra veckan. Hade tydligen lyckats så bra med de första skisserna att inga större ändringar än puts behövdes. Trevligt! Den grejen fortsätter säkert hela våren, för det var en artikelserie på 10 delar. Handlar om smink, haha (jag som sminkar mig så ofta, dvs. nästan aldrig, men är faktiskt helt bra på det när jag väl gör det… men nu ska jag alltså rita det, så det är kanske lite annorlunda). Nu vet jag allt om hur man tvättar bort ögonsmink på bästa sätt. Undrar vad nästa uppgift är…

Så efter att ha mailat och fixat administration hela morgonen är det dags att sätta sig med skissblocket. Ska jobba fram concept art till spelet. Vi ska presentera idéerna på måndag, och det skulle vara bra med lite visuellt material redan då. Och som soundtrack till dagens tecknande: P3 Spel på radio förstås! Får se om jag hinner skriva någon timme sen också… Pust. Men roligt när alla projekt går framåt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s