Hepp! Dagens filmtips

Oj, kan ju inte tipsa om den jag nyss såg med sonen, och som vi båda ansåg var undermålig och vägrade se klart (jag pga att den innehåller så jävla mycket sexistisk smörja, hjälp don’t get me started… är riktigt irriterad nu alltså; och sonen för att han tyckte den var tråkig, skönt att han visar tecken på gott omdöme). Så huu, usch, ett antitips, stay away!

Men något bra då alltså… tyvärr har jag inte hunnit gå på något bra på bio ännu, trots att jag alltså har presskort nu (jag ska främst recensera filmer med fantastiktema och det har inte kommit några än i januari). Och det skulle kännas lite onödigt att tipsa om någon megafilm som alla redan känner till.

Så vi behöver hitta något lite mer obskyrt och riktigt bra förstås. Eftersom jag har en soft spot för feelgood-filmer (men hittar ganska sällan sådana som är bra, en svår genre!) så tänker jag släpa fram en av mina gamla favoriter ur minneslagret: The Wedding Banquet av Ang Lee, 1993. Den handlar om en man med kinesiskt ursprung som bor i New York. Han är homosexuell och har ett förhållande med en amerikansk man. Men de kinesiska föräldrarna vet inte om det här och pressar sonen att gifta sig. Så för att behaga föräldrarna gifter han sig med en av sina hyresgäster, en kinesisk kvinna som behöver ett green card (och det är hans amerikanska sambos idé). Så kommer föräldrarna från Kina för att delta i bröllopet, som sväller upp till enorma proportioner, och det blir förstås mer komplicerat än vad någon väntat sig.

En alldeles underbar film, som jag inte har i min ägo mer (bandade den på VHS för länge sedan)… nu fick jag ju lust att se den igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s