Kolla! Det här är ett fynd jag gjorde en gång

Januarilistan dag 19:

Vad är ett fynd? Att man hittar något billigare än man trott? Att man överhuvudtaget hittar något att konsumera som har bra pris/kvalitet-förhållande?

Jag vet inte. Jag tänker inte på saker som jag köper (eller hittar) som fynd. Det är helt tomt i huvudet. Har inte som hobby att ”fynda”. Om jag behöver något så köper jag det, och gärna billigt, eller bra kvalitet, eller båda. Men har ingen vana alls att leta efter saker, t.ex. på loppis, eller gå runt på loppisar och bara kolla. Ibland köper jag förstås något onödigt för att habegäret slår till, men det är mest böcker/garn/tidningar/filmer/spel, sånt.

Borde egentligen gå oftare på loppis eftersom second hand är mer ekologiskt. Köpte senast lite barnkläder på en loppis, åt bebis. Men det är mycket svårt att hitta större barns kläder insåg jag, troligen för att de används längre och blir utslitna och kan inte säljas vidare. Till exempel byxor i sonens storlek fanns det inte alls. Men borde säkert köpa mina egna kläder på loppis också. Bara att det är så svårt att hitta något som passar min kropp. Är lång och stor, och t.ex. att hitta snygga vintage-kläder är en omöjlighet. Det finns inte för mig (kvinnor förr hade en annan kroppstyp, och herrkläder funkar inte heller för mig).

Och jag har inte tid att leta efter fynd. Tycker inte ens särskilt mycket om att shoppa. Att fynda finns inte i min vokabulär.

Men nu kom jag ju på att jag hittade garn på rea i vanliga lokala CM i fredags. Sedan köpte jag en påse knappar också från Jättirätti för att kunna pyssla vidare på virkade leksaker åt ungarna. Kanske dessa kvalificerar som fynd?

IMG_20140117_121104 IMG_20140117_163028

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s