Januarilistan x 2: high five! och favoritbok…

Hann inte blogga igår. Så här kommer 2 dagars svar på en gång:

21. En grej som får mig att vilja vråla HIGH FIVE! i vardagen: när jag lyckas fickparkera riktigt snyggt med så få rörelser som möjligt! Och skrivflyt förstås! Och när jag själv känner att jag ritat något snyggt eller gjort ett illustrationsjobb bra (vilket inte alltid händer)… Och kan identifiera mig med Onekligen-Lisas svar också (igår var det en sådan bra morgon, idag: not so good).

22. Kolla! Här är en favoritbok från min bokhylla:

SAMSUNG

Den här filosofiboken tyckte jag var spännande, även om den känns ”på hälft”, eller inte helt färdigtänkt. Men den fick mig att tänka på ett nytt sätt – alltid bra! Och gillar faktiskt när forskning eller filosofiska texter är modiga försök, snarare än perfekta mastodonter. Perfektion är sjukt tråkigt. Den här är tunn och vågar sig på svåra saker. Sånt verkar inte uppskattas hos doktorander (eller allmänt i den finska forskningsvärlden) tyvärr – också mycket tråkigt. Usch, vill inte tänka på akademia, så skönt att inte ha något med det att göra just nu. Universitetsvärlden har däremot inget att göra med att jag gillar att läsa filosofiska texter. Bra att hålla dessa separat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s