Hepp! Dagens musiktips

Januarilistan dag 23.

Oooh musik! Jag lyssnar mycketmycketmycket på musik, ända sedan jag var ungefär 11-12 har jag letat efter vissa sound och stämningar. Så har jag perioder när jag lyssnar massor på någon viss artist, och sedan går jag vidare. Men sen är den artistens musik för evigt associerad med en viss ålder i mitt liv.

Just nu lyssnar jag mest via Spotify eller radio. Lyssnar vitt och brett på många olika genrer. Så vad ska man tipsa?

Tror jag tar en av de fantastiska sångare som jag gillar. Lisa Gerrard upptäckte jag först i soundtracken till filmen The Insider, och var djupt imponerad av bredden i hennes röst. Från en stund lät hon som en manlig tenor, nästa stund som någon gudinna ur forntiden. Hon är kanske mest känd som sångare i Dead Can Dance, och för den breda massan som sångrösten i filmen Gladiator.

Följande låt är inledningsstycket från hennes soloskiva The Silver Tree från 2006. Lyssnade mycket på den här när jag skrev Bildbindaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s