Helgskriveri

Är nog fast i ett mönster jag inte hade väntat mig riktigt. Eftersom jag är så van vid att skriva och göra mer kreativa saker på helger och kvällar, verkar det fortfarande vara enklast att skriva de tiderna. Har mycket lättare att fokusera, trots att ungarna frågar mig saker stup i kvarten och det är hålligång runt mig.

I och för sig har det varit splittring på vardagarna den här veckan med mycket olika arbetsuppgifter, mer mailande och fixande. Det kan hända att jag faktiskt kan koncentrera mig bättre när den fysiska platsen jag befinner mig på är livlig. En lösning är alltså att när jag har skrivtid på dagen på vardagarna så går jag till biblioteket eller ett kafé med laptopen. Ensam hemma vid datorn blir jag bara överväldigad av alla saker jag kunde eller borde göra. Så nästa vecka: skriver på bibban och gör illustrationer hemma!

Skrev förresten nyss knappt 2500 ord och kom ikapp mina planer. Nu är det helt öppet hur det ska gå. Hjärnan knakar. Vad sjutton ska hända nu? Är precis vid branten till en andra vändpunkt i texten, och ett klimax. Men vad vill jag egentligen skriva? Vilket slut vill jag ha? Tror det är bäst att lyssna på vad karaktärerna i texten vill, mer än på mig själv… och en vändpunkt… hur ska den se ut? Bäst att äta lunch och göra annat nu emellan och hoppas att det dyker upp en snilleblixt ur det undermedvetna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s