Pinsamheters pinsamhet

Är så sjukt generad just nu.

Var osäker på hur mycket i arvode jag hade blivit erbjuden för ett illustrationsjobb, som bestod av en 10 delars bildserie. Det var lite otydligt formulerat i mailet. Trodde summan de erbjöd gällde hela serien, och tyckte det var väldigt lågt i så fall. Så mailade i dag och försökte få summan höjd. Men så visade det sig att summan vi talat om alltså gällde varje enskild del av jobbet, och sammanlagt var lönen då tio gånger större än jag trott. Vilket redan är ett mycket bra arvode, jättebra faktiskt. Men jag trodde jag skulle sjunka genom jorden. Snabbt mailsvar bara att ja ja arvodet är jättebra, klagar inte, smiley smiley!

Och jösses så det brände i kinderna. Så dum jag är! Just när jag hade fattat mod till mig och försökt vara tuff och förhandla lite!

Jag är tydligen så van vid extremt låga arvoden att jag förväntar mig det allra minsta av alla beställare. Men nej, det finns också beställare som betalar ett bra och faktiskt – vettigt – pris. Hurra för dem!

Lärdomen av detta är ändå: bättre att skriva dumma mail än att inte veta hur mycket betalt man ska få. Även om det innebär att göra bort sig totalt.

Argh, bränner fortfarande i kinderna när jag tänker på det!

Men i övrigt: mycket tillfredställande arbetsdag. Bra lönebesked! Gjort massor av andra spännande grejer!

Utropstecken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s