Tröttheten del 1000

Okej försöker vanligen hålla mig från att klaga på trötthet, för annars skulle man ju skriva att man är trött varje dag ungefär. Men denna morgon har nog varit exceptionellt tröttsam. Vaknade redan någon gång runt 5 med en 5-årings vassa armbåge i min rygg. Hon hade dykt upp någon gång under natten. Gick på toa. Kunde inte somna om. Trångt i sängen. Väckarklockan ringde kl 6. Steg upp och duschade i halvkoma, men var fortfarande på helt ok humör, för att det hänt så mycket roligt de senaste dagarna, och att få äta frukost brukar göra mig väldigt nöjd. Men sen gick morgonen åt att trösta 8-åringen som grät för att vi väckt honom för sent, och 5-åringen som grät för att vi överhuvudtaget väckt henne. Släpa dessa båda till dagis och skola 7.45 medan man förklarar varför man behöver åka till dagis och skola. Och visar man ens en tillstymmelse av dåligt humör själv blir det hundra gånger värre. Tappade inte humöret. Det fanns något restlager någonstans av tålamod och gott humör att plocka ur. Men nu när jag ska jobba känner jag mig helt överkörd. Finns liksom ingen energi kvar att få igång mig själv nu.

Så: blä. Men! När jag kom hem igen tänkte jag på att det inte är särskilt mycket snö på marken här. Så det borde smälta bort på nolltid sen när vårvärmen kommer (om det inte kommer mer snö innan det). Den lilla tanken om att det snart blir vår igen gjorde mig rätt glad.

Är förresten med i en undersökning (när man är gravid får man alltid chansen att vara med i tusen olika forskningsprojekt om man vill) som handlar om stress och hjärnan och hurdan bebisen blir. Fyllde i enkät nummer två igår, och där frågades bland annat om sovvanor. Insåg att jag måste kryssa i rutorna att jag vaknar på nätterna (4-5 nätter i veckan) och att uppvaknandena är allt från 1-3 gånger. Ändå sover jag bara mellan c. 22 och 6-7. Så inte så konstigt om man är lite trött på dagen. När jag fyllt i tabellerna kändes det som om jag inte alls sover tillräckligt. Men jag känner mig inte onormalt trött för det. Drar slutsatsen av det att det inte är så farligt att vakna till på natten, och att sömnkvaliteten annars måste vara väldigt bra, eftersom det hela funkar helt ok.

Förutom den här morgonen då alltså. Om man bara hade vanan att sova dagssömn. Men gillar inte det, för blir så groggy och konstigt i huvudet och magen av att sova mitt på dagen. Och det känns inte heller som att jag har tid att sova mitt på dagen. Mycket att göra. Men vi får se hur det går. Man får inget gjort om man är för trött heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s